SWEA Dallas

Vår fadderverksamhet

Vi vill att du, som ny SWEA här, ska få så bra start här som möjligt, i ditt nya hemland och din nya stad. När man anländer till ett nytt land kan det kännas annorlunda, kanske förvirrat och man kanske har många frågor.

En fadder kan vara ett bra sätt att få hjälp med svaren på alla frågor och få tips om olika saker som gör vardagen betydligt enklare!

Nedan finner du våra faddrar. Ta gärna kontakt med någon av dessa när du har frågor. Kan de inte svara förmedlar de kontakt till någon SWEA som kan eller som t.ex. bor nära dig eller har barn i samma ålder mm.

Hör av dig om du vill, vi kan hjälpa!

 

carina_johnason

Carina Johnsson – medlemsansvarig i SWEAs styrelse
Jag har varit i USA i 23 år. Vi kom till Dallas med Ericsson 1993. 2003 flyttade vi till Seattle och sommaren 2012 flyttande vi tillbaka till Texas. Nu bor vi i Frisco. Jag har två barn som har vuxit upp i USA; Martin 23 år och Emma 20 år. Martin har gått ut college och Emma går i college här i Texas.
Det här är mitt andra år som medlemsansvarig. Jag var med i SWEA i Seattle också och satt med i styrelsen där i fyra år. Jag har deltagit i många roliga och intressanta aktiviteter under mina år som SWEA-medlem. Min favorit är helt klart SWEAs bokklubb!
Hör gärna av dig till mig med dina frågor via sweadallas.membership(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">sweadallas.membership(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

johanna-w

Johanna Widholm – PR/marknad i SWEAs styrelse
Jag kom till Texas i augusti 2016 med min man Andreas och våra 2 barn, Filippa född våren 2012 och Vincent sommaren 2014. Vi kom hit, som så många andra svenskar, genom Ericsson och bor nu i Frisco.
För oss har det blivit 4 länder på 6 år av olika anledningar. Jag flyttade till Kairo där jag träffade kärleken 2010. En revolution och arabisk vår senare, flyttade vi till ett fantastiskt Istanbul där vi bodde till våren 2013. Bodde sedan i Dubai tills sommaren 2016 och nu huserar vi i Dallas.
Jag tycker det är fantastiskt roligt med SWEA. Att träffa så många härliga människor, göra så mycket roligt tillsammans samtidigt som vi sprider svensk kultur. Kan det bli bättre?
Undrar du om förskola, läkare till dina barn, lekgrupper, är du sugen på playdates eller har allmänna frågor om livet i Dallas, ja då är du välkommen att höra av dig till mig via: sweadallas.marketing(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">sweadallas.marketing(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Madde-w

Madeleine Thalin (Madde) – vice ordförande i SWEAs styrelse
Jag är född skåning men har bott ungefär halva livet i Göteborgs-området. Min arbetsbakgrund har jag inom försäljning och ledarskap, med de senaste 6 åren inom HR, vilket är ett område jag gärna återgår till när det är dags. Våren 2013 flyttade jag med min familj till Kennedale, som ligger ca 15 minuter från Fort Worth. Anledningen var min mans jobb, och jag tog med glädje ledigt från arbetslivet ett tag. Vi har 2 döttrar, Gabriella som är 12 år och hon brinner för hästar och ridning, och Emelie som är 9 år och hon tillbringar all tid utanför skolan med att träna och tävla i gymnastik. I den “utökade familjen” ingår även en hund, två katter (+ 2 vildkatter som bor i trädgårdsskjulet) och en häst. Jag arbetar som CASA-volontär (Court Appointed Special Advocate), vilket innebär att jag är talesperson i rätten för barn i fosterhem. Dessutom har jag precis fått arbetstillstånd och startat mitt eget företag, Temmagale. Där säljer jag svenska barn- och ungdomsböcker inom USA. När barnen har ledigt reser vi gärna och såväl strandliv som skidåkning är lika uppskattat.
SWEA betyder gemenskap, trygghet, vänskap och erfarenhetsutbyte för mig. Det är ett fantastiskt nätverk som verkar både lokalt och globalt, där man själv kan välja hur mycket eller lite man vill engagera sig och vara med. Välkommen att kontakta mig med dina frågor via sweadallas.vicepresident(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com">sweadallas.vicepresident(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com