SWEA Dallas

Om SWEA Dallas

SWEA Dallas är en lokal-avdelning till SWEA International och en del i en världsomspännande organisation, vars syfte är att främja det svenska språket samt att sprida svensk kultur och tradition.

SWEA Dallas har drygt 100 medlemmar och vi ordnar olika evenemang, både för familj och allmänhet, och andra evenemang bara för oss Sweor. Det är traditionella evenemang såsom påsk-, Valborgs- och midsommarfirande och julbasaren med luciatåg samt även semmelätande, ärtsoppsmiddag och kräftskiva. Jo, och nationaldagen firar vi också och det med ett härligt smörgåsbord.

Vad mera?

-Tidningen från SWEA International heter Forum och utkommer 2 ggr per år
-Det elektroniska nyhetsbrevet heter SWEA Nytt och detta får du 6 ggr per år
-Du får vårt elektroniska månads-email varje månad med information om vad som hänt och om vad som kommer att hända framöver
-Du är alltid välkommen att delta i våra styrelsemöten som hålls 1 gång i månaden
-Du kan få tips och råd som gör ditt liv i Dallas lite lättare
-Du får chans att resa till SWEA Internationals region- och världsmöten där du träffar Sweor från hela världen
-Du har möjlighet att engagera dig i våra olika grupper och till våra event och du kan också komma med förslag på nya event!

Det är bara fördelar som du ser! Hör av dig om du har frågor genom att maila dallas(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org . Välkommen att hänga på, du svensktalande, +18-åriga tjej!

Hälsar

SWEA Dallas Styrelse

Fotot ovan är från årsmötet 2017.