SWEA Dallas

Workshop

Lördag 29 September

ALLA SWEA medlemmar är välkomna att delta!

 

08:45 – 15:30
Talare och Workshop

Kostnad: $55/person. Inkl lunch, fika paus och Extended DISC personlig analys.

Lotteri försäljning under lunchen och dragning sker efter diskussioner.

9:00 – 11:00 – Extended DISC analys och föreläsning med Cindy Mitchell.

HR-verktyget Extended DISC används både i Nordamerika, Sverige och på många andra håll i världen. Det ger ett bra utgångsläge för att se vilka beteenden vi har och hur man utvecklar dessa som styrelsemedlem eller ledare i föreningar som SWEA och i andra organisationer, på sin arbetsplats och i allmänhet med familj och vänner. Det visar vad som driver och motiverar oss som individer och hur vi kommunicerar och samarbetar med andra som är lika eller olika oss själva. Dessutom kan det ge oss som Sweor ett gemensamt språk kring beteende och kommunikation.

Du får fylla i en fullständig Extended DISC analys innan workshopen och får tillbaka dina egna konfidentiella resultat!

Vi uppmuntrar alla Sweor på regionmötet att delta i detta program!

KOLLA HÄR VIDEON!

Cindy Mitchell, konsult, har 20 års erfarenhet som ledare  i nonprofits och i public service organisationer. Hon är certifierad I Extended DISC analys och har använt verktyget I sin roll som manager och ledare. Hon kommer berätta hur vi ser ut som grupp och även visa kulturella skillnader som vi kanske har som utlandssvenska

 

 

“Jag arbetar som affärschef på Trader Joe’s, ett av de bästa ställena jag nånsin har jobbat på, och de använder sig av DISC verktyget för att lära oss hur vi arbetar bäst ihop och växer som ett företag. Genom att svara på dessa frågor lär vi oss otroligt mycket om vår egen ledarskapsstil t.ex. D=Dominant, I=Influenced, S=Steady or C=Compliant.

Vad som är ännu bättre är ju att du lär dig hur ALLA grupper fungerar och hur du som en speciell typ kan arbeta bäst med någon som är en helt annan typ! Så när du ska leda en grupp volontärer, utveckla dig själv på din arbetsplats eller även vara en mamma med familj så vet jag att du kommer ha god användning av denna kunskap!

Ariane Heffernan, avdelningsordförande i SWEA Chicago, har använt detta verktyg på sin arbetsplats Trader Joe’s.”

Cindy Mitchell – Profile

11:15 – 12:15 – Lisa Laskaridis – Vägen till FN, Manhattan och SWEA New York.

KOLLA HÄR VIDEON!


Lisa Laskaridis- press och kommunikationschef på den svenska FN-representationen i New York och SWEA New York f.d. avdelningsordförande – Ta del av hennes väg från Nacka till Manhattan, om tiden av förändring inom SWEA New York. Om kampen för en plats i FN:s säkerhetsråd, och hur det kändes dagen då Sverige äntligen kom in.

 

12:15 – 13:00 Lunch

13:00 – 15:30 Diskussioner

Efter lunch kommer vi att diskutera i smågrupper vad vi lärt oss på förmiddagen och hur vi kan använda detta till att driva SWEA vidare, men även allmänt hur vi utvecklas som kollegor på arbetsplatsen, som partners, egenföretagare, föräldrar, far/morföräldrar och många andra roller!

  • Hur engagerar vi våra volontärer?
  • Hur driver vi  förändringar i våra avdelningar?
  • Hur ser kulturen ut i din SWEA grupp/avdelning?
  • Hur jobbar man över generationerna mest effektivt?
  • Hur använder jag mina styrkor bäst som ledare inom SWEA och min yrkes/familjeroll?
  • Hur tar man reda på vad nuvarande och framtida medlemmar vill ha?
  • Andra förslag från deltagande Sweor!

Här kan du läsa om hela programmet, dag för dag, för SWEA MAMEs och OAMEs regionmöte i Dallas.

Torsdag 27 Sep       Fredag 28 Sep       Lördag 29 Sep       Söndag 30 Sep