Network Menu

Regionmöte 2018 i Dallas

Carola Liljegren rapporterar:
(Ordförande SWEA Dallas)

>> Till Fotogalleri

Kära Dallas Sweor,

Tack alla ni som kom till MAME & OAME regionmöte i helgen och deltog på något eller några av mötets aktiviteter som erbjöds, hoppas att ni hade en rolig och lärorik upplevelse samt lärde känna Sweor från andra avdelningar.

För er som inte kunde vara med så berättar jag här lite om vad som hände under regionmötets fyra dagar.

Vi hade underbara dagar tillsammans med Sweor från mellan och östra Amerika som gästade oss här i Dallas. De flesta hitresande bodde på det anrika Magnolia Hotel på Commerce Street i Dallas downtown, där vi också hade våra möten och workshop.

På torsdagen välkomnade vi alla Sweor med en välkomstpåse och Nina Lindström guidade drygt 30 personer runt i Dallas downtown, vilket var mycket uppskattat och lyckat. Westernboots och annat spännande blev inhandlat under turen fick jag veta. Tack Nina!

Kvällen avslutades med mingel och tilltugg för att lära känna varandra inför helgens möten och diskussioner.

SWEA Dallas fick redan på torsdagen många komplimanger för vårt arrangemang och att hotellet var mysigt och låg så bra till, bra början tyckte vi som arrangerat det hela.

På fredagens schema erbjöds det flertaliga utflykter för Sweor som inte behövde vara i möten med SWEA Dallas värdinnor som körde och guidade. För avdelningsordföranden och regionordföranden var det förmöte hela dagen fram till kl 16.00 då både MAME och OAME hade årsmöte , där var alla Sweor välkomna att vara med.

På förmötet diskuterade vi ämnen som strukturering av styrelse, hur kan vi attrahera nya medlemmar, hur kan vi behålla våra medlemmar och styrelsemedlemmar, fördelar med att ha en SWEA Professional och vad den ger medlemmarna. Vi avslutade dagen med att prata om hur vi kan hjälpa medlemmar i nöd på olika sätt, vilket är ett viktigt ämne.

Alla ordföranden delade generöst med sig av sina erfarenheter med sitt arbete inom SWEA samt gav råd och tips på allt från program till vilka verktyg som används för att kommunicera med medlemmarna.

När jag satt och diskuterade med mina kolleger så slog det mig hur långt vi i SWEA Dallas har kommit med styrelsearbetet sedan januari i år, jag är så otroligt stolt över SWEA Dallas styrelse och det hoppas jag att ni andra också är.

Vi har denna helgen fått många ideér om hur vi kan förbättra och förenkla arbetet gällande alla styrelsestolar för att göra arbetet lättare med klara visioner. Styrelsen kommer att ha mycket att diskutera på nästa styrelsemöte och vi är alla inspirerade efter helgens lärdomar, 2019 kommer att bli ett spännande år.

På fredagskvällen var vi 60 personer som åt god mexikansk mat på Wild Salsa, kören Swedish Voices sjöng vackert för oss samt fick oss alla att sjunga högt till Sången till SWEA och andra svenska visor. Tack Swedish Voices för er hjälp att styra upp sjungandet, vi kan rapportera att stämningen var på topp.

Lördagens workshop handlade om hur vi kommunicerar med varandra och hur olika man kan uppfatta varandra vilket kan leda till missförstånd speciellt i stressfyllda situationer. Vi blev uppmärksammade på hur viktigt det är att förstå personligheter som inte är som man själv, mycket intressant ämne som vi sedan diskuterade runt.

Vi fick också höra Lisa Laskaridis från N.Y berätta om sin resa till FN samt kampanjen Lisa och hennes kolleger arbetade med för att få Sverige inröstat till FNs säkerhetsråd, Sverige har nu suttit 21 av sina 24 månader. Det var spännande att höra Lisa berätta om sin tid i FN byggnaden och hur det faktiskt går till.

Efter workshoppen var det snabbt ombyte och sedan iväg med buss till Forth Worth och Stockyards , nu var det dags att introducera western kulturen för våra gäster. Efter lite shopping (fler cowboyboots köptes) serverades det BBQ på Billy Bobs, sedan rodeo med en kommentator som hade en bred Texas dialekt och tillbaka till Billy Bobs för dans och underhållning. Vår Western fest blev en succé och ett minne som alla deltagarna sent glömmer, yeehaw!

Söndagen avslutades med att 30 Sweor besökte Southfork Ranch där TV serien “Dallas” spelades in, vilket de flesta av oss säkert har varit med besökare. Vädret var underbart, alla var otroligt nöjda, vilken fin avslutning det blev på detta regionmöte 2018.

Jag kom hem otroligt trött och sliten (titta på bilden med mig, Inger och Pernille från Southfork, lol), huvudet fullt av ideér och nya intryck, tacksam för alla nya vänner jag fått under helgen och otroligt stolt över SWEA Dallas!

Pernille Nordström , Edilia Bern och jag själv planerade regionmötet med stöd av vår regionordförande Anna Bergström och Camilla Mörch som är OAMEs regionordförande. Tack kära vänner för allt ert enorma arbete under detta året, ni är bäst! Tack också till Tina Melander som var vår vapendragare under regionmötet och som hjälpte till med allt, bl.a lottförsäljningen, du är guld värd.

För att allt skulle fungera med utflykter, välkomstbord etc så behövde vi hjälp av våra medlemmar, de som generöst gav av sin tid var Nina Lindström, Inger Ahlqvist, Susanne Landen, Meerees Palmgren, Johanna Carlander Davies, Helene Honeybone, Susanne Bäckström, Marie Ekberg, Christina Firman, Jeanette Stewart, Inger Owen, Christina Robinowitz och Margareta Benser.

Pernille, Edilia, Tina och jag tackar allra ödmjukast för all er hjälp i helgen, vilka underbara kvinnor ni är!

>> Till Fotogalleri